Wolontariat Studencki w naszej Gminie
- Małgorzata Klebańska
Wolontariat Studencki w naszej Gminie
Wiem,że inne miejscowości w naszej Gminie już podjęły tę inicjatywę -co słychać u Was w tej sprawie -odezwijcie się!!!
bądÂĽ aktywny zdobądÂĽ doświadczenie podejmij wyzwanie
www.wolontariatstudencki.pl bezpłatna infolinia: 0 800 444 131
Pokaż dzieciom jak uczyć się, rozwijać zainteresowania i pasje.
PojedÂĽ do małej miejscowościi poprowadÂĽ z dziećmi zajęcia edukacyjne!„„Wolontariat studencki””to program Polsko–Amerykaćskiej Fundacji Wolności realizowany przez Stowarzyszenie KLANZA
-
- Małgorzata Klebańska
Ponieważ jak się okazało świetlica nasza nie jest instytucją ,która może samodzielnie brać udział w programie,formalnie tematem tego programu zajmie się Gmina.
Pani Małgosia Schwarz obiecała pomoc.Serdecznie już dziś dziękujemy ,tym bardziej,że mamy informacje od innych wsi o zainteresowaniu tematem.
- Małgorzata Klebańska
http://www.razemdlagminy.pl/galeria/automat/barnidance/
- Małgorzata Klebańska
Poniżej cytat zapytania jakie otrzymałam ostatnio:
Witam
Na poczatku serdecznie pozdrawiam.
Chcialabym sie dowiedziec czy bylaby mozliwosc zrealizowania projektu wakacyjnego w panstwa szkole i poprowadzenie z dziecmi zajec.
Nasza grupa ma juz za soba spore doswiadczenie (7 projektow).
jesli oferta jest aktualna, bylybysmy zainteresowane. Jestesmy otwarte na wszystkie terminy, natomiast jesli chodzi o zajecia proponujemy gry i zabawy ruchowe lub zajęcia
artystyczne badz jezykowe ( jezyk angielski.)
Jesli byliby Panstwo zainteresowani prosimy o szybka odpowiedz.
wolontariuszki z Radomia
Ponieważ realizacja projektów wakacyjnych wymaga zakwaterowania i wyżywienia (1 ciepły posiłek dziennie) przybyłych wolontariuszy ,przesłałam tego maila równiez do Gminy z zapytaniem czy widzą mozliwość pomocy nam w tej sprawie.
Myślę,że to fajna propozycja na letnie dni,kiedy większość dzieci nigdzie nie wyjeżdża.Co o tym sądzicie?Może macie jakieś pomysły ,które mogą pomóc w sprawie?
- Małgorzata Klebańska
- Małgorzata Klebańska
Bedzie sie dzialo w Barnislawiu!!!
Poprowadza zajecia z dziecmi i mlodzieza :angielski wakacyjny na wesolo i nauka angielskiego poprzez gry i zabawy oraz spiewanie piosenek.
Sedecznie zapraszamy do swietlicy w Barnislawiu na te zajecia wszystkie dzieci i mlodziez z sasiednich wsi.
Dobra zabawa gwarantowana.
Chcialam zlozyc rowniez serdeczne podziekowania dla Zbyszka za pomoc w zalatwieniu kwatery dla studentek i dla Gminy Kolbaskowo za zorganizowanie wyzywienia.
dziekuje
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator