Po kolei
Przemku-pytanie skąd przeświadczenie,że tylko na terenie Przecłąwai i Warzymic mieszka kandydat godzien stanowiska Wójta, o cechach , które wymieniłeś????? I dalej podkreślam Wójt jest Wójtem wszystkich mieszkańców.nie warzymic czy Przecławia. To ewentualnie radny może byc badziej związany z jednym okregiem ale Wójt y-musi znaćc ałą gmine i jej wszystkie problemy, ale na to tzreba sobie zapracować, nie przed samymi wyboami, ale całokształtem dotychczasowej działalności. I niestety tu nie pomoga ani gazetki, ani festyny ani przyznależnośc partyjna.
Po drugie, akurat związek emocjonoalny z Gmina jest cechą jak najbardziej przemawiającą "za" a nie "przeciw"-tu sie różnimy. Ciągle nurtuje mnie związkek miedzy miejscem zamieszkanie, stopniem kompetencyjności a emocjami-przyznaje nie pojmuje Twjego Przemku toku rozumowania. Zgodnie i z prawem i zdrowym rozsądkiem mieszkańcy Gminy tworzą wspólnotę samorządową i to bardzo dobrze,ze emocjonują sie sprawami giony a nie ograniczają sie do roli obserwatora.
Co do strony urzedu Gminy- żenada i zgrzytanie zębów. Ne wiem kto ponosi za to odpowiedzoalnośc, prawdopodobnie Sekretarz Gminy ale tak nieczytelnej, błaaganarsko i nieaktualnej strony dawno nie widziałam. Mam dziwne wrazenie,ze jest robiona w sposób, który ma zniechęcić mieszkańców do intetesowania się sprawai własnej Gminy. Bezsensowne zamieszcanie tysiaca odsyłaczy, wklejanie linków-czysty obraz lenistwa i dyletanctwa-czyli wypisz wymaluj obecne władze Gminy. jak Cię widza tak Cię piszą.
Co do ogłoszeń o pracę..to, nie jest to rola Urzędu Gminy a Urzędu Pracy i odsyłam do stron PUP Police, WUP Szczecin. Rola Wójta akurat nie jest szukanie miejs pracy a raczej ich tworzenie.