Byłem i jestem zwolennikiem zrównowazonego rozwoju, który najprosciej rzecz ujmując sprowadza się do powstania osiedla domków np.w Bobolinie wraz z drogami gminnymi i dostarczeniem mediów, oraz wybudowanie np.chodników w Pargowie wraz z przywróceniem funkcji parku zespołowi parkowemu.
To jest mój dosłowny cytat, proszę w przyszłosci nie spłycać sensu wypowiedzi.
Gosiaz pisze:Ale jeżeli dalej tak rządy w naszej gminie będą tak wyglądały jak dotychczas, to takich rzeczywistych potrzebujących za 4 lata będzie zdecydowanie większa ilość i p. Jabłoński będzie miał szansę.. To gwarantuje osoba p. Izy kontynuującej paraliżującą gminę politykę dotychczasowego wójta.
Pójde dalej, przpomne ostatnie 8 lat, pan Żukowski jako wójt, pani Schwartz jako przewodniczaca rady a następnie zastępca wójta, pan Sroka jako przewodniczący Rady, 15 bezwolnych radnych z braku innych pomysłów ograniczających sie do podnoszenia rąk, najczęsciej "za". Pani Wesołowska w tym czasie była radną powiatu. Od intryganckich zapędów, wymuszania na uczestnikach forów bycia "za", niejasnych historii z polem golfowym wolę osobę rzeczxową.Dlatego w pierwszej turze głosowałem na panią Krzywcką, w drugiej będę głosował na pania Wesołowską.Oczywiscie, że mam wątpliwosci, jak chociażby te w rodzaju, czy pani Wesołowska poradzi sobie z gruntowna reformą samego UG, mam jednak nadzieję, że nowa Rada okaże się grupą ludzi kreatywnych, których stać będzie na nowe pomysły, a czasem wymuszenie na wójcie pewnych działan.
Pragnę również przypomnieć Pani, jestem zwolennikiem odwrócenia rozwoju gminy w stronę Odry i tworzenia w tym rejonie, zgodnie z jego naturalnymi walorami infrastruktury turystycznej. To własnie Panstwo w swoich postach ograniczacie rozwój gminy do linii autostrady, zapominając, że gmina sięga do Pargowa.Jak Panstwo myslicie, dlaczego ludzie z tamtych rejonów nie wypowiadają się na forum?
Myslę, że ma to scisły związek z nierównomiernym rozwojem, w tym przypadku niska swiadomosacią społeczną i ograniczonym dostępem do internetu. A może Pani, Pani Małgorzato ma pomysł na uspołecznienie i przywrócenie gminie tamtych rejonów? Chyba, że idąc za przykładem dotychczasowych władz, w tym i pani Schwartz dojdziemy do wniosku, że gmina konczy się na linii Kolbaskowa.