przedwyborcze podchody!
- Małgorzata Klebańska
przedwyborcze podchody!
Wczoraj powiesililismy plakaty-ok.25 sztuk -a dziś już ich nie ma i nie ma śladu po nich-a myślałam,że nic w przyrodzie nie ginie?!
a u Was jak tam?
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Ciekawostka przyrodnicza. W Barnisławiu wiszą na drzewach (lipy vis a vis strażnicy) przy kościele plakaty "Razem dla gminy" a spod nich wystają strzępki pomaraćczowych plakatów "Nowych Polic". Nie jestem ani za jednymi ani za drugimi, ale według mnie to mocno nie fair. W takim wypadku należy zastanowić się nad uciwością i praworządnością przyszłych radnych , nieprawdaż?Małgorzata Klebaćska pisze:A GDZIE TO UUUPS BYłO?
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Nie chcę nikogo bronić, ale często widzę plakaty Nowych Polic, które z racji tego, że wiszą od miesiąca same uciekają z drzew, zostawiając strzępy.re123 pisze:W Barnisławiu wiszą na drzewach (lipy vis a vis strażnicy) przy kościele plakaty "Razem dla gminy" a spod nich wystają strzępki pomaraćczowych plakatów "Nowych Polic".
Moim zdaniem pozostaje niesmak. Nawet jak to nie radni czy kandydaci na radnych powiesieli te plakaty.re123 pisze:W takim wypadku należy zastanowić się nad uciwością i praworządnością przyszłych radnych , nieprawdaż?
Wyciąganie wniosków dotyczących praworządności jest chyba mocno przesadzone.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Nowe Police nie wystawiają kandydatów na radnych gminnych w Kołbaskowie, tylko walczą o powiat i burmistrza Polic.re123 pisze:Nie jestem ani za jednymi ani za drugimi,
Razem Dla Gminy nie wystawia kandydatów do powiatu tylko do gminy.
Komu kibicujesz re123?
Mogę się domyślać.
Re123 znam wiele osób wartościowych osób, które startują z różnych list komitetów konkurencyjnych. Na pewno wiele by mogły osiągnąć jakby miały warunki...
Największy problemem gminy są tzw. zwolennicy starego porządku ( 0 aktywności, ceniący święty spokój). Na te wybory zaangażowali ciekawe osoby, ale co z tego, jak nawet im się uda to ich para pójdzie w gwizdek...
Ponadto daje się zauważyć "ucieczkę" osób np. do powiatu. Z uwagi na małe szanse uzyskania mandatu w tegorocznych wyborach.
Według mnie:Zbigniew_Komisarczyk pisze:Nie chcę nikogo bronić, ale często widzę plakaty Nowych Polic, które z racji tego, że wiszą od miesiąca same uciekają z drzew, zostawiając strzępy.re123 pisze:W Barnisławiu wiszą na drzewach (lipy vis a vis strażnicy) przy kościele plakaty "Razem dla gminy" a spod nich wystają strzępki pomaraćczowych plakatów "Nowych Polic".
Moim zdaniem pozostaje niesmak. Nawet jak to nie radni czy kandydaci na radnych powiesieli te plakaty.re123 pisze:W takim wypadku należy zastanowić się nad uciwością i praworządnością przyszłych radnych , nieprawdaż?
Wyciąganie wniosków dotyczących praworządności jest chyba mocno przesadzone.
1. Co innego, jeśli wiatr zrywa plakat (co nawet dziecko rozpozna), a co innego gdy robią to nierozumni ludzie, działając na szkodę samej gminy (oraz na szkodę klubu czy komitetu) a w imię źle pojętej solidarności z komitetem.
2. "Niesmak" - to według mnie zbyt łagodne określenie. Ja nazywam rzeczy po imieniu i nazywam to nieuczciwością wobec grupy, w tym wypadku, Nowe Police. Wierzę , że to jest tylko incydent To ,że jedni startują do powiatu a inni do gminy, nie ma znaczenia, bo patrzę na sprawę z większej perspektywy i na pewno tak też patrzyłaby Okręgowa Komisja Wyborcza. Inna sprawa , że takie sytuacje mają na pewno miejsce również w innych gminach i powiatach. Dlatego jestem MOCNO przeciw takim praktykom - niezależnie, która grupa, której "bruździ".
Sądzę, jak mniemam inni też tak myślą, że każdy kandydat na radnego, burmistrza, czy wójta, w pierwszej kolejności stawia sobie za cel dobro mieszkaćców, więc niech wygrają ci co zrobią dla mieszkaćców najlepiej.
---------------Zbigniew_Komisarczyk pisze:Nowe Police nie wystawiają kandydatów na radnych gminnych w Kołbaskowie, tylko walczą o powiat i burmistrza Polic.re123 pisze:Nie jestem ani za jednymi ani za drugimi,
Razem Dla Gminy nie wystawia kandydatów do powiatu tylko do gminy.
Komu kibicujesz re123?
Mogę się domyślać.
Re123 znam wiele osób wartościowych osób, które startują z różnych list komitetów konkurencyjnych. Na pewno wiele by mogły osiągnąć jakby miały warunki...
Największy problemem gminy są tzw. zwolennicy starego porządku ( 0 aktywności, ceniący święty spokój). Na te wybory zaangażowali ciekawe osoby, ale co z tego, jak nawet im się uda to ich para pójdzie w gwizdek...
Ponadto daje się zauważyć "ucieczkę" osób np. do powiatu. Z uwagi na małe szanse uzyskania mandatu w tegorocznych wyborach.
Zbyszku,
Jeśli chodzi o mnie to nie kibicuje nikomu (jedynie Pogoni Szczecin:-) ) [pewnie jednak się nie domyślałeś]. Wybory obserwuję bardziej z punktu widzenia socjologicznego. Dlatego biję w dzwony o uczciwość w kampani.
To czy ktoś ucieka do powiatu , bo czuje potrzebę społeczną czy też własną - nie mnie oceniać - idzie, trudno , takie życie.
Jeśli chodzi o wartościowych ludzi , to czy będą radnymi czy nie, pozostaną wartościowymi i chętnymi do pomocy.