Autobusy
Ciekawostka- w necie jest dużo art. dotyczących protestów PRZED budową siłowni. Ja nie znalazłam żadnych protestów po zbudowaniu siłowni, czy też żądania ich likwidacji- znamienne. Może źle szukałam. Znalazłam też art dotyczący Gminy w której właściciele działek wręcz domagali się postawienia siłowni. Różnie bywa. Większość obaw dotyczących siłowni związanych jest raczej z typowym lękiem przed czymś nowym. Drzewiej pojawiały się głosy,ze kolej żelazna to wymysł szatana przez który krowy się nie cielą a kobiety mleko tracą:)
Co do autobusów to od początku wątpiłam w ich szybkie pojawienie się, składane obietnice, wskazywanie kolejnych terminów traktowałam jako element gry politycznej-populizm w czystej postaci. Wygląda na to,ze nie myliłam się. Niestety.
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
Albo przemyślenia In shadow ... Co do autobusów to od początku wątpiłam w ich szybkie pojawienie się, składane obietnice, wskazywanie kolejnych terminów traktowałam jako element gry politycznej-populizm w czystej postaci....
Pamiętasz jak było z linią 81 lub 83, załatwiano, rozmawiano i linie ruszyły. P. Wójt załatwia, rozmawia i robi wszystko aby autobusy jeździły, jeżeli są podawane jakieś terminy to zapewne efekt uzgodnień z ZDiTM jeżeli będą jakieś opóźnienia to na pewno nie przez UG. I jakiż tu populizm i gra polityczna, zwykłe załatwianie spraw, no chyba, że rozmowy toczą się o kolor autobusów.
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
:) no tak, sezon ogórkowy-do tego przenawożenie szwarcyzmem.zuzanna pisze:Zawartość wody w ogórkach wynosi 96-97%. Toż to teraz sezon ogórkowy. Nic dziwnego, że ogórek ma problem ze zrozumieniem.
" Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego informuje, iż zgodnie z przyjętym
harmonogramem, które zostało ustalone podczas spotkania w Urzędzie Gminy Kołbaskowo, w pierwszej kolejności zostaną podjęte działania w celu
uruchomienia linii 88. Po jej uruchomieniu przystąpimy do prac nad
wydłużeniem linii 70 do Kamieńca.
W roku bieżącym ZDiTM nie posiada środków finansowych na przygotowanie
infrastruktury przystankowej, która jest niezbędna w celu wydłużenia
linii 70. Ww. działania, jak i uruchomienie linii planowane są na 2012 rok."
Emily Bronte
70ka
poniżej link do forum komunikacji Szczecin
http://www.mkm.szczecin.pl/forum.php?de ... &viewall=1