Scigaczu o ile sprzataczka jest nazwa zawodu jakim para się Pani Sypniewska, to już nazwanie kogoś ograniczonym jest zwykła obraza. Kim jestem-mieszkańcem Gminy, który widzi jak niszczy sie ludzi przy pomocy osób dobrych ale, ograniczonych w w iedzy, które podnoszą łapki w góre nie widząc o co chodzi ale powiedziano im,ze to dla dobra ogółu
Walka o budżet-raczysz żartować. A pani vice-jako specjalista od budżetu nie mogła postarc sie o środki z Unii, jakiś projekcik? Nie było potrzeby? Poczekam i zobacze jak bedzie walczyć o srodki np adny Smolicz, na przedszkole-moze nawet rentę kombatancka dostanie.Poczytaj sobie budżety bibliotek w Gminach zbliżonych do Kołbaskowa. Nie odbiegają. Po za tym,żeby był większy budżet Bibliotek to muszą byc i wpływy do tego budżety, póki co dobrze się bawimy.
Odnieś się merytorycznie- po kontroli nie było żadnego protokoły, nie przepytano księgowej. Odwołano dla odwołania. Skąd wiem,? Bo kazdy w miare rozsądny człoweik wie jak kontrola wygląda.Kontrola która ma na celu ulepszenie a nie udupienie.Kontrolujący zanim zaczną kontrolę informują co pzredmiotem kontroli bedzie i daje czas na przygotowanie materiałów.ja wiem, to boli jak sie okazuje,ze ludzie wiedzą więcej i wiedzą,ze mozna inaczej. Po ludzku, normalnie.
I ścigaczu w Gminie dzieje sie mało. Bardzo mało. W każdym razie nic co by zwiększyło wpływy do budżetu,a wprost przeciwnie. Pytanie jak długa tak sie da.Po za tym mamy piekny obraz TKM-u.
Nie jestem muzykiem, dla mnie Pani Wierzbicka gra na fujarce I na tym sie zna, co do reszty to nadrabia arogancją.jezeli gra na fujarce jest dla ciebie obraza to trudno.
Stanisław Dziwisz
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."