SESJA
-
A czym innym jest polityka Wójta, który wolał zatrudnić za niemałą kasę Panią nauczycielkę, której się wydawało,ze potrafi pisać projekty niż stworzyć stanowiska pracy dla prawdziwych specjalistów. Co Gmina zyskała co straciła. Liczę,ze mieszkańcy umieją liczyć i myśleć.
I tyle maniu. Po prostu wstyd.
Tak nawiasem na portalu przeclaw24 zamieszczono informację,że wszyscy radni byli wstawieni. Mierzone było alkomatem??? A ile promili miała Pani radna Trzebińska??????? Zostało ujęte w protokole??????
"29 września 2010 o godzinie 14.00 odbyła XXXV Sesja Rady Gminy Kołbaskowo. Tym razem wstawili się wszyscy radni, było dużo gości, sołtysów i ... kandydatów na przyszłych radnych (wiadomo ruszyła już kampania)..."
-
-
Co do mojego zdania o wymienionych przez ciebie Paniach, to zadałm kilka pytań odnośnie działności pani sołtys- zapadła głucha cisza. Może jestem niegodna odpowiedzi. Trudno. Dla mnie wiarygodnym jest to,ze większośc mieszkańców Przecławia zostało olśnionych wiadomością ,ze wogóle mają sołtysa wraz z publikacjami Pulsu Przecławia.Odnośnie Pani S. to administrator tego forum został wezwany do usunięcia mojego postu gdzie śmiałam skrytykować Pania S. Moze faktycznie to,że oceniam osoby publiczne, i to niepochlebnie gdy na to zasługują to dla Ciebie jest zenada.
-
-
Re: SESJA
Skoro było tyle ciekawych tematów na sesji to proszę o relację. Czego oczekujesz po takim wpisie?Kolejnej fali krytyki Pani Schwarz? Masz okazję przedstawić swoje spostrzeżenia i argumenty a widzę , że oczekujesz tylko konfrontacji. Byłem na sesji i mam swoje zdanie na poruszone tam sprawy, tylko o jakiej podyskutujemy? Masz okazję się wypowiedzieć na przykład o arogancji i indolencji Pana Wójta w sprawie kontroli nad przebiegiem aplikacji do funduszy unijnych - chętnie przyznam Ci rację. Problem polega na tym, że osoby czytające to forum , które nie znają szczegółów wielu spraw widzą tylko jakiś konflikt ale bez treści. Jak chcesz przekonać ich do swoich racji skoro piszesz o jakiś lustrach i rachunkach sumienia???????mania pisze:Wiem, że ostatnia sesja przebiegła bardzo ciekawie, niestety nikt nie kwapi się jej rzetelnie podsumować, dlaczego?
- Małgorzata Klebańska
Cała ta sesja to groteska-ja byłam kolejny raz i po prostu szkoda gadać,bo nie ma o czym,a swoja droga to dobrze,że teraz nagrywają te sesje(choć nie jest łatwo je odtworzyć) ,bo byłam na kilku poprzednich i protokoły z sesji zawierały np.wypowiedzi osób,które podczas sesji nie zabierały wcale głosu (ciekawe nie sądzicie?)-także polecam ciekawe słuchowisko :)