Oświadczenie, czyli w pogoni za inkasentem
Oświadczenie, czyli w pogoni za inkasentem
Postanowiłam ruszyć władzy na pomoc –a właściwie sobie bo wiadomo że Gmina to wszyscy tu mieszkający, a tu wróg z ukrycia i znienacka dybie na nasz wizerunek. Trzeba znaleźć owa ulotkę i wytropić złoczyńcę-może nagrodę dostanę, jak większość zasłużonych . Powstał problem, bo nikt o ulotce nie słyszał (dopiero po oświadczeniu się dowiedział), ani nie widział. Ani na wsiach, ani w Przecławiu - w sumie też wieś. Brak punktu zaczepienia. Nagle - wchodząc do własnej klatki ujrzałam ową ulotkę. Jest dowód zbrodni! Podatek od psa w Gminie! Inkasent pani Trzebińska! JEST!!!!! Mam cię naruszający wizerunek Gminy opozycjonisto paskudny!!!
Ulotka o pobieraniu podatku od psa i z informacją, iż inkasentem jest pani Trzebińska, wisi spokojnie od ok. 10 lat i jest już delikatnie pokryta kurzem.
Wszystko jest prawdą i podatek od posiadania psa i pobieranie go przez Panią Trzebińską - która wówczas była inkasentem. Tak było kiedyś. Na tamten czas ulotka przekazywała prawdziwe informacje. Ktoś jej nie zdjął. Wisi od dawna, w wielu klatkach schodowych. Oto ów zamach i cała intryga wymierzona w obie Panie. Może wprowadził się nowy mieszkaniec i przeczytał i chciał zapłacić podatek…. I tak powstał SPISEK. Takie jest przysłowie ”kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada”. Wpadka na całego, aż na usta pcha się pytanie, kto tu naraża wizerunek Gminy na szwank?
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
http://www.radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=96931
Wydaje mi się ,że zarówno słuchacze Radia Szczecin jak i mieszkańcy Gminy Kołbaskowo zasługuja na rzetelną informację i choćby sprostowanie ze strony obu pań-. Skoro nie jest mądrze, to może by było chociaż minimalnie w porządku wobec własnych wyborców..W sumie "walcząć" w obronie dobrego imienia Gminy-jak nikt inny skompromitowały i ośmieszyły je po całości.Siebie też,ale same siebie publicznie przepraszać nie muszą.
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
http://www.kolbaskowo.pl/attachments/ar ... %20psa.pdf
Cóż dodać, moze tylko to,że szkoda wielka,że nie stać było obu Pań czyli Pani Wójt i Pani Trzebińskiej na sprostowanie w mediach, w których z wielkim szumem i łopotem rozpętały rzekomą aferę-a szumiały i media lokalne i radio Szczecin.... W sumie nie dziwi taka postawa,bo żeby samemu przyznać się do błędu to trzeba mieć i odwagę cywilną i klasę.