Przedwyborcza kiełbasa ;)
Wyborcza gra? Fenix bez środków.
Z przykrością informujemy, że w tym roku Urząd Gminy nie przyzna naszemu stowarzyszeniu, jakichkolwiek środków finansowych.
Z ogłoszonego konkursu w grudniu 2009 na zadania w roku 2010 „zniknęły” zadania (po 2 tygodniach od ogłoszenia !!!), którymi zajmowało się nasze stowarzyszenie.
W związku z powyższym, stowarzyszenie nie mogło złożyć oferty na rok 2010.
Dotacje w tym roku (i pewnie kolejnych latach) zapewnie otrzymają LZS (z W.Misiakiem na czele oraz KS Victoria (kierowany przez Z.Dojlido)
Szczególnie przykry jest dla nas fakt, że mimo 7 lat działalności na terenie gminy Kołbaskowo, zorganizowania kilkudziesięciu imprez sportowo-rekreacyjnych, prowadzenia wielu sekcji sportowych, promowania gminy np. w rozgrywkach ligowych (sekcje brydżowe, sekcja koszykówki, szachy), posiadania ponad 100 czynnych członków, nikt z Urzędu Gminy ani Radnych nie wykazał dobrej woli aby nas poinformować o planowanych działaniach.
W tym roku zatem (zgodnie z wolą Wójta Gminy i Radnych Gminy Kołbaskowo) nie odbędą się następujące działania organizowane przez Stowarzyszenie FENIX (z powodu braku środków).
- Sekcja Piłki Nożnej Moczyły
- Sportowa Sekcja Taneczna Barnidance
- Sekcja Piłki Siatkowej w Barnisławiu
- Sekcja koszykówki
- Turniej koszykówki STREETBALL w Przecławiu
- Turniej Piłki Siatkowej Moczyły
- Sekcja Piłki Siatkowej Moczyły
- Festyn Rodzinny Będargowo
- Sekcja Piłki Siatkowej Kamieniec
- Sekcja tenisa stołowego Moczyły
- Festyn Rodzinny Moczyły
- Turniej Piłki Siatkowej Moczyły
- Organizacja turnieju Kołbaskowo Street Ball
- Turniej Street Ball Przecław
- Turniej Piłki Nożnej Moczyły
- Organizacja turnieju Mikołajkowego o puchar Wójta Gminy Kołbaskowo w koszykówce
- Turniej Szachowy o Puchar Wójta Gminy Kołbaskowo, (Maraton Logiczny w Barnisławiu)
-- Turniej MAX KOSZ w Przecławiu
Sekcje sportowe (koszykówka, siatkówka, BARNI-DANCE) działające pod szyldem FENIX Kołbaskowo nie otrzymają jakichkolwiek środków z U.G. Kołbaskowo.
Udział w rozgrywkach ligowych (koszykówka) stoi pod znakiem zapytania.
Gry logiczne oraz turnieje z nimi związane również zostają odwołane w tym roku.
Członkowie i sympatycy stowarzyszenia FENIX, którzy chcą podpytać o celowość działań Gminy proszeni są o kontakt z radnymi ze swoich okręgów oraz Urzędem Gminy (np. J. Żukowski, M.Schwarz czy koordynator d.s. sportu W.Misiak).
PS. Jestem czlonkiem LZS-u ..( tu mozecie wieszac psy )
-
Skoro nie wiecie jak wyglada moja rodzina, to prosze o nie przekrecanie faktow :)
-
- Małgorzata Klebańska
zobaczcie jak się wszystko wokół zmienia,jak nie robiący nic przez całą kadencję samorządowcy w obawie przed "utratą koryta" się uaktywniają przed kolejnymi wyborami,czy w Waszych miejscowościach wyborcy też są tak zaślepieni,że można ich "kupić" jedną imprezą na koniec 4 letniego leserstwa?
Myślę,że pora rozpocząć dyskusję nad kandydaturami na radnych na następną kadencję-macie jakieś propozycje,pomysły,sugestie i nie boicie się ich zaprezentować to tu jest na to miejsce-zapraszam do dyskusji :)
Jak widać niektórzy wiedzą lepiej
Tak to już niestety bywa- nie wie, a gada....
życie
"niektórzy zaczęli przedwyborczą kampanię w postaci wydania gazetki "Puls Przecławia" "
A kto dokładniej tak się w niej reklamuje? Bo jakimś dziwnym trafem ja na nic co mogłoby być "kiełbasą" nie natrafiłam...
-