Komu przeszkadza FENIX? Czyli wybory 2010 za pasem...
- Małgorzata Klebańska
Pożegnanie Fenixa?
W uzupełnieniu niejako artykułu w aktualnościach-na bazie części osób z aktywu Fenixa powstało w XII/2009 Stowarzyszenie SPARTAKUS -skupiające na razie swoją działąlność do grup sportowych i taneczno-gimnastycznych Moczył i Barnisławia.Podjęto próbe ocalenia przynajmniej niewielkiej garstki zapaleńców z tych miejscowości przed losem pozostałych sekcji FENIXA.Przystąpiliśmy do konkursu ofert nt....aerobic..Efekt w załączonej fotce-póki co na papierze-jak podpiszemy stosowną umowę i otrzymamy w naturze te środki -damy znać również na tym forum-bo będzie to bardzo przyjemna wiadomość :)(tym bardziej,że do końca nie wiadomo jaki będzie faktycznie skutek otrzymanej informacji-są osoby,które nie mogą się pogodzić z takim wynikiem konkursu czynią starania,abyśmy nawet tych środków nie otrzymali :((( Pytanie o co tu chodzi? i dlaczego?
- Małgorzata Klebańska
-
Sprawa jest wyjaśniana przez Komisję Rewizyjną i mam nadzieję, że wnioski pokontrolne będą zgodne z moją opinią na ten temat. Wnioskuję to po opiniach wyrażanych przez członków Komisji podczas składania przez nas wyjaśnień na jej posiedzeniu 15-go marca. Moim zdaniem to UG niedotrzymał warunków zawartej umowy łamiąc ją w kilku punktach. Ale o faktach później.
Poczekajmy na wyniki kontroli.
- Małgorzata Klebańska
-
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Czy Fenix ma udowadniać, że nie jest wielbłądem?
Wystarczy rzucić okiem na galerię zdjęć, poczytać itd.
Z ciekawości zobacz sobie jak wygladają wydatki (źródło budżet gminy)
za I PÓŁROCZE 2009 !!!
wynagrodzenia i pochodne od wynagrodzeń 28.931,19 zł
koordynatora ds. sportu i prowadzących zajęcia
rekreacyjno – sportowe (aerobik)
Jak myślisz ilu jest instruktorów aerobików itd. na terenie gminy?
Policz sobie, tak na szybko wychodzi 50 000 zł rocznie x 4 lata,
Budżet m.in. na koordynatora (który rozlicza fenixa i jednocześnie jest szefem LZS i stara się o dotacje).
Sporo w życiu oglądałem różnych projektów budżetu itd. Taki punkt robi się wtedy aby ukryć przed ciekawskimi kto i ile zarabia.
Zgaduj zgadula o kogo chodzi?
Liczę na szybko (nie pamiętam dokładnie jakie dotacje otrzymywaliśmy) ale to było ok. 30 000 rocznie,
Czyli koordynacja naszego działania (ZGROZA!) wyniosła 2 x nasz budżet.
Nic dziwnego, że jak idą wybory to się stołek zaczyna palić....
Dla mnie prosta sprawa. Gmina nie chce aby Fenix organizował imprezy i sekcji.
Jeżeli po 7 latach działalności nikt z Urzędu Gminy nie raczy zadzwonić do nas, aby poinformować jakie są uwagi itd. tylko ustala za plecami zmiany konkursu o dotację (oczywiście na podstawie uwag p. koordynatora Misiaka) - to czy warto się boksować?
A plotki o rozliczeniach, to stek bzdur i tyle.
Co wyjdzie z protokołu kontroli, że cukierki zamiast na turniej skakankowy poszły na bieg w workach??? A może zjadły dzieciaki, co nie brały udziału w konkursie....
Zgroza.
Nie wiem czy pamiętasz, ale dawno temu organizowaliśmy HALP (Halową Ligę Piłki Nożnej w Przecławiu), dyżurowaliśmy społecznie przez 14-16 tygodni.
Później dostaliśmy od U.G. propozycję nie do odrzucenia, ze temat przejmuje LZS razem ze środkami na ten cel.... Zamiast ligii halowej odbywa (odbywał) się turniej weekendowy.....
Oczywiście w ramach tego budżetu....
ehhh... szkoda gadać
Są tacy radni i władza gmina, jaką wybrali mieszkańcy (i wybiorą ponownie).
Poniżej ankieta umieszczona chyba ze 2 lata temu.
Aż dziw bierze, że czytelnicy forum o tym wiedzą a Urząd Gminy nie wie....
- Załączniki
-
- ankieta.JPG (11.01 KiB) Przejrzano 31027 razy
- Małgorzata Klebańska
-
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Ja początkowo źle spałem... bo nie mogłem zrozumieć, że grupa osób organizuje (W SWOIM WOLNYM CZASIE !!!! i ZA DARMO !!!!) turnieje, gry, zabawy, sekcje dla mieszkańców Gminy i nie tylko ( od 7 lat), a Urząd Gminy ma to w ......
Widać czas WYBORÓW 2010, przewraca ludziom w głowach....
- Małgorzata Klebańska
Wychodze z zalozenia , ze z `***** madrych nie wybiore` wiec niech inni madrzejsi za mnie decyduja, wybiora, a pozniej pluja sobie w brode ze maja taka obsluge wladzy
- Małgorzata Klebańska