Kandydat na wójta
- Wujek Samo Zło
- Małgorzata Klebańska
Poniedziałek, 09 Sierpień 2010 14:22 Polityka
W dniu 4 sierpnia 2010 r. Rada Powiatu Polickiego Platformy Obywatelskiej RP dokonała wyboru kandydatów Platformy Obywatelskiej RP na wójtów i burmistrzów w gminach powiatu polickiego. Do Zarządu Platformy Obywatelskiej RP w powiecie polickim wpłynęły następujące kandydatury w poszczególnych gminach:
1. Kołbaskowo – kandydatura Anny Rybakiewicz
2. Dobra – kandydatura Jacka Sieredzińskiego
3. Police – kandydatura Krystiana Kowalewskiego oraz Bartłomieja Pachisa.
W wyniku tajnego głosowania Rada Powiatu Polickiego PO RP zdecydowała, iż kandydatem na stanowisko wójta w gminie Kołbaskowo będzie Anna Rybakiewicz (22 głosy), kandydatem na stanowisko wójta w gminie Dobra będzie Jacek Sieredziński (25 głosów), kandydatem na stanowisko burmistrza w gminie Police będzie Bartłomiej Pachis (20 głosów).
Żródło: Sekretarz PO RP w powiecie polickim Patrycja Nowak
- Małgorzata Klebańska
A z drugiej strony kogo policka PO miała rekomendować, jeżeli z własnych szeregów nie była w stanie wystawić kontrkandydata.
- Wujek Samo Zło
-
Nie wiem kogo masz na myśli, ale zgodzę się z Tobą co do porozumienia. Wielu osobom zależy na zmianie obecnego układu i wprowadzeniu wreszcie rzetelnej dyskusji w szczególności z mieszkańcami i efektywnej pracy na rzecz gminy. Trzeba więc poprzeć kandydata, który stawi czoło tym wszystkim karierowiczom i oczekującym na emeryturę. Może to zrobić ktoś niezależny od dotychczasowych prominentów ale za razem z doświadczeniem w samorządzie. Nie ukrywam , że moją kandydatką jest Pani Anna Rybakiewicz. Kampania jeszcze w powijakach więc w dyskusji będę argumentował dlaczego na nią oddam głos.Wujek Samo Zło pisze:Dołączają nowi gracze (nie ukrywam , że czuję faworyta )... oj będzie potrzebne porozumienie między niektórymi osobami bo znowu "będzie kibel"...
Reasumując : słowo karierowicze dotyczy każdego robiącego jakąś karierę, p.Rybakiewicz również, p.Pawelczuka też a jeżeli chodzi o zależności to p.Rybakiewicz ma zależność partyjną. Tutaj będzie się liczyć to co powie p.Pachis a nie jakiś tam lud gminy Kołbaskowo.
A na koniec znalazłam również dla pana Pawelczyka miłośnika cytatów o cnocie cytat Williama Shakespeare’a - Jedni przez grzech się wznoszą, inni przez cnotę upadają.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Ja nie czuję faworyta.Wujek Samo Zło pisze:Dołączają nowi gracze (nie ukrywam , że czuję faworyta )... oj będzie potrzebne porozumienie między niektórymi osobami bo znowu "będzie kibel"...
Bardzo chciałbym aby potencjalni kandydaci (wszyscy!) ujawnili się na forum i przekazali swoje pomysły na rozwój gminy oraz odpowiedzieli na pytania mieszkańców, podyskutowali, pochwalili się osiągnięciami itd.
Specjalnie nawet w tym celu otworzony był temat (z postami imiennymi) aby kontrkandydaci anonimowo nie dyskredytowali przeciwnika.
Macie jakieś pomysły jak zaprosić do dyskusji potencjalnych kandydatów?
Przecież jest tyle do zrobienia!
Czy ujawnią się tydzień przed wyborami z kolorowymi ulotkami?
Myślę, że nawet możemy poprawadzić chat (moderowany lub nie) z każdym kandydatem.
W miarę szybko piszę na komputerze mogę pomóc.
Dziwię się. Postów nie kasujemy, każdy może korzystać z tego portalu a cisza jak po "śmierci organisty...".
-
Pani Dorocie pewnie się jeszcze nie dostało z tego powodu,ze nie piaatowała stanowiska na którym mogłaby coś"narozrabiać", a jest radną-czyli członkiem organu kolegialnego. Trudno obwiniac tylko Panią Krzywicka o nieudolnośc całej Rady.. Ale myśłę sobie,ze już na pewno ktos sie postara jakąs krytykę, która już padała na innym forum pod adresem pani Doroty, żeby było ciekawiej to akurat to co zostało tam napisane nadaje się jak najbardziej do prokuratury. Następnie masz bardzo ciekawe spostrzeżenia dotyczące kto z kim, kto jest kim i kto komu co rozbija, ciekawe czym poparte.