Kandydat na wójta
-
W świetle wypowiedzi na forum Przemysława Pawelczuka czar pryska.
Może pan Komisarczyk wytropi nową koalicję.
ŚWIAT STAJE NA GŁOWIE.
-
-
Sala wynajęta była przez osobę fizyczną , która wpłaciła na rzecz szkoły kwotę 50 zł.A to chyba legalne i z korzyścią dla szkoły. Spotkanie było zamknięte i nie miało charakteru wiecu wyborczego. Twierdzenie „prawdziwego kreta”, że na spotkaniu był Pan Wiktor Misiak jest kompletną bzdurą ale ,że krety słyną ze słabego wzroku można to niedopatrzenie zrozumieć.
Szkoda tylko, że „prawdziwy kret” nie wyszedł z dziurki przy świetlicy wiejskiej w Przecławiu , gdzie odbywało się zebranie wiejskie, na którym byłem wcześniej przed spotkaniem w szkole. Tematami spotkania były bardzo ważne sprawy dla mieszkańców Przecławia , więc zamiast podsłuchiwać i pisać półprawdy lepiej tą energię spożytkować na działalność na rzecz swojej miejscowości.
Jako ciekawostkę dodam , że interwencja jednego z uczestników spotkania zapobiegła pożarowi hali bo doszło do zapalenia się instalacji elektrycznej na holu przed salą gimnastyczną ( paliła się lampa na suficie).
Pozdrawiam
-
-
ktoś pisał chyba p. Pawelczuk o braku funduszy a jednak dostała gmina coś ok. 3 milionów dotacji na gimnazjum nawet dziś w Esce o tym mówili .OJ nie ładnie tak ludzi dezinformować.
Z jednym się muszę z panem zgodzić. Ja również nie traktuję informacji przekazanej przez prawdziwego kreta jako rewelacji wywołujących jakąś aferę, już raz napisałam, że to polityka w czystym wydaniu.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
mania pisze:Wracając do wypowiedzi p. Pawelczuka, może pan mydlić oczy ludziom, ale jak pan się czuje rozmawiając z ludźmi z feniksa, wszyscy wiemy, że to p. Misiak spuścił feniks w niebyt. A wiarygodność pana ciągle spada pamięta pan co pisał Antoś:.
Czytam i czytam; nie rozumiem, co autor miał na myśli.
Co takiego złego robi P.Pawelczuk?
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Kto ponosi polityczną odpowiedzialność za taką "inwestycję" na terenie gminy?????anna kielkucka pisze:Tak w sprawie golfa ma ktoś może informacje jak zakończyła się sprawa,o ile się zakończyła Kołbaskowo przeciw Golf i coś tam chyba relax? wiem że wisiała na wokandzie ale wyroku o ile już zapadł nie moge znależć.
-
Na razie trwa procedura przetargowa wyboru wykonawcy. Możesz poszukać w SIWZ tego przetargu , że nie ma tam mowy o stołówce. Ale pani Schwarz o tym nie powie, bo stołówka miała być budowana z innych środków tylko że wniosek o te środki jej zdaniem utknął w machinie biurokratycznej. Miałem okazję zapoznać się z jej wyjaśnieniem na ten temat i z mojego doświadczenia z dotacjami unijnymi wynika, że ten wniosek zostanie "uwalony" z powodów formalnych. Ale o tym przy innej okazji.
-
-