dożynki 2006
- Małgorzata Klebańska
dożynki 2006
Barnislaw ma konkrety np na prowadzenie impry,naglosnienie,muzyke itp.,prawdopodobnie za dużo mniejsza kase niż w zeszlym roku i przy wspóludziale mieszkaćcow Gminy ?!!!Tylko komu te info przekazac....
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Dożynki Gminne organizowane są przez Urząd Gminy / Wójta Gminy. Z tego co wiem, to mają odbyć się na terenie byłej jednostki wojskowej w Kołbaskowie dnia 3 września. Do tej pory nikt się do nas (Fenixa czy Klubu Radnych) nie zwrócił z żadną informacją... Rok tem jak pytałem się czy mogą na Dożynkach zaśpiewać "Taćczące Duszki" to otrzymałem informację, że to bardzo duży problem bo jest wszystko zajęte. I poszło fuuulll kasy na konferansjera, scenę czy namiot dla VIPów. A teren przy kościele dalej straszy i gdyby nie jednostka to znowu dożynki odbyłyby się na osikanym przystanku.
p.s.
Chyba większym problemem jest delegować kogoś z ramienia U.G. aby skordynował np. Barninutki, Taćczące Duszki, Fenixa, LZS, Rady Sołeckie niż zapłacić kilkanaście tysięcy i mięć święty spokój...Dożynki zrobi ktoś profesjonalnie. A Ci co mogą wystąpić, będą się przyglądać.
- Małgorzata Klebańska
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
DOżYNKI GMINNE 2006
Rozpoczęcie: 03.09.2006, godz. 12.00
Msza Óąwięta w Kościele p.w. Óąwiętej Trójcy w Kołbaskowie
Przewiduje się konkurs tradycyjnych wiećców dożynkowych, zabawę dla dzieci i dorosłych, stoiska gastronomiczne.
W tym roku Dożynki odbędą się na terenie byłej jednostki wojskowej w Kołbaskowie.
Serdecznie zapraszają wszystkich mieszkaćców: Ksiądz Proboszcz i Wójt Gminy
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Kilkaset hektarów zboża na terenie gminy nie jest jeszcze zebrane.
Rolnicy nie bardzo mają co świętować.
Z tego co mi wiadomo, Dożynek nie robi się jak na polach stoi zboże...
http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3894058
Co o tym sądzicie?
- Małgorzata Klebańska
Oprócz wspaniałych wiećców to reszta nie nadaje się do opisania,bo szkoda czasu.
Pomijam pogodę-nie wiem,może organizatorów takowych imprez trzeba zawieżć gdzieś np. do Wegorzyna czy Marianowa ,że by zobaczyli jak wyglądaja dożynki w tym kraju,albo nie wiem lektur im jakiś ,czasopism czy folderów podrzucic, żeby się dokształcili.
To najważniejsze święto rolników wyglądało na jakąś groteskę.
Szkoda jakiejkolwiek kasy (czy ktoś wie ile to przedsięwzięcie nas kosztowało?) na organizowanie imprez tylko po to żeby zaliczyć ich przeprowadzenie ,bo odnosze wrażenie ,że w tym przypadku tylko taka idea przyświecała organizatorom.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
http://www.razemdlagminy.pl/files/galer ... index.html
dzięki uprzejmości Gosi Klebaćskiej vel. zlota
- Małgorzata Klebańska
Czy to brak dostępu do netu ,czy brak zainteresowania poruszanymi tu sprawami,czy zobojętnienie ,a może brak czasu -jak myslicie?
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
Proponuję przenieść ten wątek jako osobny temat-bo uciekliśmy od tematu dożynek nieco.
- Małgorzata Klebańska
Osoby,które maja na tyle dobry sprzęt,że internet nie jest dla niego problemem dawno internet mają, z całą pewnościa zawsze skorzystaja z nowszej,taćszej i lepszej oferty,ale miałam na myśli inna grupę ludzi.
- Małgorzata Klebańska