Ä⌹cieżka rowerowa (Przecław) - niedociągniecia
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Óącieżka rowerowa (Przecław) - niedociągniecia
W najbliższym czasie zostanie przygotowane pismo do Wójta Gminyy z prośbą o interwencję.
Prosimy o zglaszanie usterek w.w. ścieżki
Óącieżki rowerowe
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
O której drodze mówimy?
Czy może istnieje jakaś polna?
p.s.
wniosek o sprawdzenie ścieżki rowerowej w Przecławiu, został złożony na dzisiejszej sesji.
Re: O której drodze mówimy?
Hmm teraz to polne , ale za czasów niemieckich to były brukowane i całkiem ładnie utrzymane. Konkretnie miałem na myśli dwie (czasami używane przez rowerzystów i pieszych): Barnisław - Karwowo - Przecław i Warnik - Karwowo - Będargowo (opcja Warnik - Karwowo - Przecław). Oczywiście nie wspominam o drodze Będargowo- Przylep choć ona też by się przydała. Takie "polne" drogi nie dość, że urozmaiciłyby i wzbogaciły ofertę turystyczną gminy, to na pewno przybliżyłyby mieszkaćców wsi do Szczecina i Przecławia.Zbigniew_K pisze:Przecław - Warzymice - Karwowo - Smolęcin?
Czy może istnieje jakaś polna?
p.s.
wniosek o sprawdzenie ścieżki rowerowej w Przecławiu, został złożony na dzisiejszej sesji.
mapka z tymi drogami na mojej stronie www.remidr.cba.pl
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
a może na rowerek?
Ja się piszę.
-
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Pewnie by mogły być. Trzeba tylko przy tym pochodzić, bo wykonawcy nie jeżdzą na rowerach i tego nie wiedzą...P_PAWELCZUK pisze:czy krawężniki na skrzyzowaniach ścieżki z drogami dochodzacymi do głównej drogi Przecław -Szczecin
Brakuje jeszcze połączenia ze ścieżką przy byłej jednostce wojskowej. Chodnik vis a vis szklarni jest fatalny. Może kiedyś uda się połączyć Szczecin - Przecław - Kołbaskowo - Rosówek, ścieżką rowerową. Swego czasu pomysł ten bardzo skrytykował Mariusz Kuźniewski (pracownik U.G.).
Wracając do istniejącej ścieżki, mnie najbardziej drażnią tzw. azyle dla pieszych bez możliwości przejazdu rowerem, trzeba albo zeskoczyć na pobocze lub wyjechać przed maskę samochodu. Kiedyś mój trener szachowy powiadał: myśleć... to ma kolosalną przyszłość.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
-koza musi mieć smycz postronek lub coś podobnego-koniecznie z atestem,rogi odpowiednio przyciete żeby nie stwarzać zagrożenia z jednej strony i nie budzić agresji ze strony Stowarzyszeć Obrony Praw Zwierząt z drugiej strony,
-trawa musi być wolna od zanieczyszczeć-inaczej koza nam padnie w połowie ścieżki na nieżyt żołądka,
-koza musi mieć pomieszczenie na nocleg i wybieg-czyli lokal,
-koza musi mieć specjalny fundusz na jej utrzymanie(typu ryczałt na psa służbowgo),
-ktoś musi po tej kozie sprzątać-no bo z jednej strony kosi,a z drugiej strony no wiecie...wyrzuca,
-koza jak każde rogate jest uparta-co będzie jak skosi co nie trzeba-kozę trzeba ubezpieczyć,
-co zrobić z koza po okresie eksploatacji jej-czy znajdzie się jakiś nabywca np na przetargu ,(utylizacja przeciez nie wchodzi w grę).
-aspekt podatkowy-kozy nie można amortyzować,jej praca nie stanowi kosztu a wręcz odwrotnie może być postrzegana jako np. ukryty dochód (mleko kozie jest zdrowe ,drogie i ma popyt )...
jest wiele innych jeszcze wątków administracyjnych związanych z kozą,ale myślę,że z uwagi już na te powyżej z koza nie będzie łatwo w naszej Gminie hihihi...zima niedługo,
ale tak poważnie to myślę,ze większość osób odpowiedzialnych za ten stan rzeczy po prostu jeździ autami i ten problem ich nie interesuje jak widać wcale......
- Małgorzata Klebańska
Chodziło mi o ten kawałek w stronę przystanku Zielone Pole, bo ta droga z działek w stronę koćcowego to jest w ogóle mistrostwo świata. Aktualnie ma konsystencję rozplaszczonej kupy a będzie jeszcze gorzej.Małgorzata Klebaćska pisze:FAKT,TA DROGA I NAWET DLA SAMOCHODU TRUDNA DO POKONANIA,A CO DOPIERO ROWERY!!!