wszystko po znajomości
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
no nie pojumuję, skąd masz takie informacje.In shadow pisze:naprawdę nie pojumujesz
Art. 3.
Przepisów ustawy nie stosuje się do pracowników zatrudnionych w jednostkach
wymienionych w art. 2, których status prawny określają odrębne przepisy. - co oznacza że np. na rzeczoznawcę majątkowego, urbanistę, księgowego itp zatrudnianego w urzędzie niezbędne są uprawnienia zawodowe zdobyte na zasadach określonych przez odrębne ustawy.
Art 6 ust 4Pracownikiem samorządowym zatrudnionym na podstawie umowy o pracę na
kierowniczym stanowisku urzędniczym może być osoba, która spełnia wymagania
określone w ust. 1 i ust. 3 pkt 2 i 3 (czyli obywatelstwo, niekaralność za przestępstwa skarbowe itp) oraz dodatkowo:
1) posiada co najmniej trzyletni staż pracy lub wykonywała przez co najmniej
3 lata działalność gospodarczą o charakterze zgodnym z wymaganiami na
danym stanowisku;
2) posiada wykształcenie wyższe pierwszego lub drugiego stopnia w rozumieniu przepisów o szkolnictwie wyższym.
wymagania dodatkowe w dyskusyjnym ogłoszeniu określają inne preferencje, jednak główne narzuca ustawa.
1) jest obywatelem polskim,
2) [1] posiada kwalifikacje zawodowe wymagane do wykonywania pracy na określonym stanowisku,
Według Ciebie kto okreśła owe kwalifikacje? tez ustawa?
i dodaj sobie
4. Pracownikiem samorządowym zatrudnionym na kierowniczym stanowisku urzędniczym może być osoba zatrudniana na podstawie art. 2 pkt 2–4, która spełnia wymagania określone w ust. 1 i ust. 3 pkt 2 i 3 oraz dodatkowo:
1) posiada łącznie co najmniej dwuletni staż pracy:
a) na stanowiskach urzędniczych w jednostkach, o których mowa w art. 1, lub
b) w służbie cywilnej, lub
c) w służbie zagranicznej, z wyjątkiem stanowisk obsługi, lub
d) w innych urzędach państwowych, z wyjątkiem stanowisk pomocniczych i obsługi, lub
e) na kierowniczych stanowiskach państwowych oraz
2) posiada wykształcenie wyższe.
" Kto doświadczył cienia, wie, że czasem w cieniu lepiej widać rzeczy, które są w świetle."
-
Pani Małogrzato, prosze odpowiedzieć sobie na pytanie, czy 24 letnia dziewczyna z licencjatem ze stosunków międzynarodowych i 3 letnim stażem pracy w kiosku odpowiada tym warunkom, czy nie?
Według mnie odpowiada........posiada 3 letnie doświadczenie zawodowe i wykształcenie wyższe w rozumieniu ustawy o szkolnictwie wyzszym.
Rozumiem Pani uprzedzenia do In Shadow i do mnie, ale proszę nie wykorzystywac forum do roztrzygania prywatnych gierek. Myslę, zresztą, że wkrótce przekona sie Pani, jak pięknie można obejść ustawe, której nauczyła się Pani na pamięc do zatrudnienia na stanowisku kierowniczym kolejnego "specjalisty" z kręgu znajomych.
Prosze jeszcze odpowiedzieć sobie na pytanie, czy o takie zarzadzanie gminą chodziło Pani rok temu, kiedy zawzięcie broniła Pani rodzacego sie układu pomiędzy Wójtem a częscia radnych. Prosze odpowiedziec sobie, nie na forum, rozumiem, że czasem trudno przyznać sie do własnego błędu.
Nie bronię układu, tylko treści ogłoszenia i również jestem ciekawa rozstrzygnięcia.
Nie jest dla mnie żadną rekomendacją pańskie stwierdzenie że zna pan nowego komendanta SGmin. i stwierdzenie że jest ok. In shadow to wystarczyło.
Proszę również przemyśleć swoje wypowiedzi zanim je opublikuje.
Miłej niedzieli wszystkim forumowiczom
-
myślę że ją pan przecenia, moim zdaniem po prostu po rekomendacji swojego sprzymierzeńca po prostu wyłączyła temat z dyskusji, nie chcąc wchodzić z panem w spór i podjęła temat zastępczy.andrzej1963 pisze:Poniwaz In Shadow zrozumiała ironię zawartą w moje wypowiedzi...........
Biorąc sprawy pod włos mogę również napisać że nie pojęliście ironii/ sarkazmu zawartych w moich wypowiedziach.. i np. wyśmiać że daliście się sprowokować.
Pisz dalej w tym stylu , dostarczasz wiele rozrywki swoim absolutnym brakiem zrozumieniai tematu i wyczucia
"Gdyby głupota miała skrzydła, to latałaby pani jak gołębica"
Oryginał do obejrzenia tutaj- w ca.6 minucie
http://www.youtube.com/watch?v=GNe73n-Rcx4
mądrzejszy to chociaż pisać by umiał. Przeczytaj swoje posty wyglądają jak po dobrych głębszych.. O czytaniu ze zrozumieniem aktualnych aktów prawnych nie wspomnę.In shadow pisze:bez odpowiedzi wszak mądzrejszy musi ustąpić.
Gdy mądrzejsi ustępują głupcy zaczynają swój chocholi taniec.. Gdybyś rzeczywiście miała merytoryczne argumenty(była mądrzejsza), to nie omieszkałabyś ich przedstawić.
Żegnam tym razem na dobre.
http://bip.kolbaskowo.pl/datadir/doc/bip_1322575074.pdf
Gratuluję Pani Trzebińskiej z Klubu Przyjaciół Gminy Kołbaskowo!
-
Nadal uwazacie, że na tym polega zrzadzanie gmina?Gratuluje wyboru.