Wyniki głosowania na wójta
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Wyniki głosowania na wójta
1. Jabłoćski Henryk 635 19,66%
2 Komisarczyk Zbigniew 555 17,18%
3 Schwarz Małgorzata 792 24,52% (dop. do ponownego głosowania)
4 żukowski Józef 1248 38,64% (dop. do ponownego głosowania)
- Marek Pietraszun
-
-
Popatrzcie na jego "radnych" to ta sama półka co on.
"Z" nie wygral ,bo nie mial "kontraktów" w sklepach na wieszanie swoich plakatów,nie mial zgody na wieszanie plakatów na klatkach schodowych,nie zrywal plakatów kontrkandydatów i nie obiecywal im gruszek na wierzbie jak wygra i jak sie na niego zaglosuje.
Myślał,że wypromuje go jego praca-i że ludzie to dostrzegą.Zły tok myślenia-nie w tym kraju.
Klub Razem dla Gminy-to jedyna aktywna formacja w tej Gminie-dziś to już przeszłość-dzieki WYBORCOM czekaja nas 4 lata,które spiszemy na straty.
Ja to wiem już dziś-ale ponieważ cuda się zdarzaja życzę nowym takiego "cudu" właśnie, bo pracą to oni się raczej nie wykażą.
-
- Kontakt:
Wyborcy chyba zaskoczyli wszystkich - zarówno przegranych jak i wygranych. Przed 12 sądziłem ,że zasady marketingu politycznego nie bedą obowiązywały w Naszej Gminie - jednak się pomyliłem - nie ważne były działania przez 4 minione lata, ważne było kojarzenie nazwiska (czy to z platatu czy z ulotki) . Smutne bo gdyby Krzysztof Kononowicz (http://kononowicz.pl/) kandydował na wójta czy radnego w Naszej Gminie to by pewnie wygrał....
-
- Kontakt:
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Komitet Wyborczy Wyborców "Razem Dla Gminy" nie wystawiał kandydatów do powiatu. Jedyną możliwością startu "naszego" kandydata P.Pawelczuka było zarekomendowanie go komitetowi wystawiającemu kandydatów do powiatu.Obywatel RP pisze:jak Pan wyjaśni tak słaby wynik do rady powiatu ze swojego komitetu wyborczego ,
W ten sposób trafił na listę P.O. Zaproponowane 4 miejsce na liście nie pomogło wygrać wyborów.
Niemniej jednak wynik jaki osiągnał ok. 200 głosów (do tej pory nie mogę się połączyć z serwerem pkw.gov.pl ), uważam za bardzo dobry.
-
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Ja również ze swojej strony chciałem podsumować wynik wyborów na wójta i radnych.
Zaskoczyło mnie przede wszystkim to, że najaktywniejszych radnych w poprzedniej kadencji nie wybrano ponownie!?!
Jeśli chodzi o wybory na wójta, to spodziewałem się wygranej p. żukowskiego, ale największy sukces osiągnął p. Jabłoćski, który był poza Będargowem praktycznie nieznany.
Mimo, że nie jestem zadowolony z wyboru takich a nie innych kandydatów, nie pozostaje nic innego jak zaakceptować demokratyczny wybór mieszkaćców gminy.
i błagam -nie ogłaszajcie jeszcze stypy!!!
Pan Zukowski, póki co, nie wygrał!!! Mamy jeszcze jedną szansę.Na placu boju została jeszcze jego kontrkandydatka i to, czy ktoś ją lubi czy nie ,nie powinno mieć w tej chwili wielkiego znaczenia.Jeżeli ludzie się zmobilizują-nie wszystko stracone!!!
Panie Zbyszku,dalej twierdzę ,że za parę lat ,kiedy nabierze Pan dojrzałości będzie Pan
miał spore szanse.
Wybory na radnych przyjmijmy z pokorą, a o Wójta możemy jeszcze powalczyć
-
-
p.Jablonski to doskonały przyklad ludzkiej bezmyslnosci.